• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Dobrodošli na službenu stranicu Turističke zajednica Grada Supetra...

VIDEO SUPETAR

 

VIDEO - BRAČ


VIDEO - ŠKRIP

 

OTOČKA KUHINJA 

 

DOGAĐANJA 2018Već duži niz godina turistička sezona u Supetru započinje velikim međunarodnih kulinarskim festivalom „Biser mora“. Okupljanje je to vrhunskih kuhara iz 15-ak zemalja Europe koji upravo u Supetru predstavljaju svjetske trendove u kulinarstvu, nove vještine i znanja.Organizatori festivala SKMER – Savez kuhara europskih i mediteranskih regija i Svpetrvs hoteli d.d. Waterman resorts. (www.dalmatinskikuhar.hr)


Supetar će od 09. – 12.svibnja 2018.g. biti domaćin 4. Međunarodnog kongresa ruralnog turizma. Očekuje se sudjelovanje preko 400 učesnika koji će nekoliko dana u Supetru raspravljati o novim smjerovima razvoja ruralnog turizma, prezentirati učinjeno i promovirati ponude svojih krajeva. Biti će ovo jedan od najvećih stručnih tursitičkih skupova  ikad održanih u Supetru a održati će se u novom kongresnom centru Svpetrvs hotela d.d.


Bračko folklornno društvo „Ciciljona“ organizator je smotre hrvatskog otočkog folklora koja nam svake godine u Supetar dovodi folklorna društva s hrvatskih otoka i prijatelje. Prilika je to na jednom mjestu vidjeti bogatu folklornu baštinu naše zemlje i uživati u koloritu raznolikih nošnji.


Jednom godišnje okupljaju se supetarske kulturne i sportske udruge i natječu se u tradicionalnim sportovima i vještinama kao što su povlačenje konopa, prenošenje kašeta, graničari i sl. Večer je to za zabavu i druženje u sportskom duhu. Tako će biti i ove godine na supetarskoj rivi 09. lipnja.

Festival dalmatinsih otočkih klapa u Supetar dovodi klape sa 4 srednjodalmatinskih otoka – Brača, Hvara, Visa i Šolte. Od ove godine termin održavanja prebačen je iz rujna u lipanj, točnije 16.06. na Glavici u Supetru.

Supetarsko lito je najveća kulturna manifestacija u našem gradu, koju zajednički organiziraju Grad Supetar i Turistička zajednica Grada Supetra uz pomoć Župe Supetar i Narodne knjižnice. Supetarsko lito započinje oko 20. lipnja i traje tri puna mjeseca. Unutar programa Supetarskog lita organiziraju se mnogobrojne izložbe, koncerti, festivali, folklorne i klapske večeri, ribarske fešte, dramske predstave, književni susreti, prezentacije i dr. Posebnu vrijednost u sklopu programa imaju nastupi 7 supetarskih kulturnih udruga.

VO'i'SA – Dani urbane glazbe je festival urbane glazbe koji u Supetar početkom kolovoza privlači ljubitelje novih smjerova elektronske glazbe. Maštoviti i chill out program, ležerna atmosfera ljetnih vreva, odlični zvukovi i pozornice uz more dovoljan su motiv da budete u Supetru početkom kolovoza.


Svima Vama koji zaista želite biti dijelom zajednice u kojoj ste odlučili provesti svoj godišnji odmor toplo preporučamo izložbu u Mutnim kalama u Mircima. Uistinu jedinstvena izložba popraćena dalmatinskom klapskom pismom, pečenim srdelama i crnim vinom nezaboravan je dio kulturno – turističke ponude Grada Supetra. Izložba se održava u neponovljivom ambijentu Mutnih kala / Donjih dvora u pitoresknim Mircima a posjeti je nekoliko stotina ljudi.

Već 6 godina Supetar slavi Dan domovinske zahvalnosti, pobjede i hrvatskih branitelja koncertima iz ciklusa „Dive u Supetru“. Do sada su na njemu gostovale Tereza Kesovija, Jasna Zlokić, Josipa Lisac, Radojka Šverko i Zorica Konđa. Koncert se održava ispred župne crkve u Supetru.
Brač Film Festival održava se od 2015.g. u Supetru i usmjeren je dugometražnom filmu i mladim hrvatskim autorima. Osim odličnog filmskog programa, festival donosi i radionice filma, koncerte i puno zabave. Direktor festivala je Bruno Mustić, mladi hrvatski režiser i student Akademije filmskih umjetnosti u Zagrebu.

Stjepan „Štefe“ Pulišelić je najpoznatiji brački čakavski pjesnik. Napisao je 14 zbirki pjesama o Braču na izvornom dijelaktu i time zauvijek zadužio sve generacije nas Bračana. Njemu u čast kulturne ustanove i pojedinci krajem kolovoza organiziraju festival čakavske riči u njegovom rodnom Škripu. Cilj festivala je njegovanje izvorne čakavske riječi i čuvanje našeg identiteta.

Međunarodni brački karneval jedinstven je karnevalski događaj na našim prostorima. 7 dana maškaranog ludila, gosti iz nekoliko zemalja u okruženju, srdačni domaćini, sportske igre karnevalista i obilazak nekoliko mjesta otoka Brača u društvu maškara nezaboravan su doživljaj za sve one koji sredinom rujna dođu na otok Brač.

 

eVISITOR PRIJAVA


OTKRIJTE BRAČ...